WhatsApp

Oferte speciale

Urmăriţi-ne pe Facebook

Produse noi

Cum sunt afectati soferii de camion de pandemia de coronavirus

Cum sunt afectati soferii de camion de pandemia de coronavirus

In toata lumea covid-19 este responsabil de economie destabilizata si de pierderi uriase. Daca pentru populatia in masa recomandarea si chiar obligatia impusa de autoritati este de a sta casa, nu acelasi lucru se poate spune despre serviciile esentiale, deci implicit de soferii de camioane. Expusi la acest virus, pe toata durata unui traseu, soferii sunt eroii acestor zile, pentru ca in final ei asigura marfa necesara in shop-uri.

Ce spune legea:

Soferii de tir care intra in tara si vin din zone galbene sau rosii din Europa, nu sunt obligati sa intre in carantina sau autoizolare. Au insa obligatia de a furniza personalului medical toate detaliile cu privire la traseele efectuate. Vorbim aici despre cei care conduc tiruri de peste 3,5 tone, cei care aprovizioneaza fermele, magazinele. Desigur, vor fi verificate starea de sanatate a soferului si contactul cu alte persoane de pe teritoriul strain, in vederea eliminarii riscului de a fi purtator.

Recomandarea este de a evita pe cat posibil contactul cu familia. Este poate una dintre cele mai grele situatii pentru soferi, dar si pentru cei dragi.

Cat de izolati pot sta soferii de camion

Una din masurile cele mai importante in aceasta perioada este de a nu lua contact cu oameni, de a sta cat mai izolat. Cat de mult poate respecta un sofer de tir o astfel de recomandare. Un lucru bun este ca stau singuri in cabina, acolo unde au spatiu amenajat pentru odihna si nu numai. Pot fi achizitionate si alte produse si accesorii ce asigura intimitate soferului, astfel incat sa limiteze plecarile din cabina. Cat despre taxele de drum spre exemplu, acestea se pot face automat, online.

Reducerea la minimum a riscului de a se infecta va presupune ca soferii sa aiba la dispozitie:

ü  Masi sanitare - atentie insa, nu este recomandat a fi purtate continuu mai ales de catre cei care sunt sanatosi. Este acelasi principiu al fularului pus la gura, pentru ca respirand prin acesta, creand un mediu umed, microbii se inmultesc favorabil.

Dupa ce a intrat in contact cu diferite persoane, din spatii de cazare, depozite, parcari etc. este bine de aruncat masca, fara a atinge partea din fata.

 

ü  Dezinfectant - un produs absolut necesar, utilizat dupa spalarea mainilor. Orice forma de igienizare a mainilor este utila si recomandata. Poate fi si unul simplu, de baza de alcool de minim 70%.

Daca vorbim despre un singur sofer, nu va fi nevoie de dezinfectare, insa se impune aceasta masura daca in cabina va exista si un alt sofer sau oricine altcineva patrunde in interior.

 

ü  Prosoape de unica folosinta - dupa spalarea mainilor este bine de folosit prosoape de unica folosinta, din hartie. Cele reutilizabile sau chiar si uscatoarele electrice prezinta un grad de risc de a raspandi germeni.

Pentru produsele dorite din diverse magazine de profil, recomandarea este de a opta pentru versiunea online. Dupa cum bine stiti si la Truck Shop Miltech dispunem de varianta online de cumparare, astfel incat asiguram pe doritori ca livram in timp util produsele alese. Astfel, ne vom asigura de contact minim intre persoane.

Este cu atat mai greu in astfel de momente sa fii soferi de tir. Este o incercare grea pentru ca riscul de imbolnavire este mai mare fata de cei care pot sta acasa, izolati. Este o asumare in plus a unei responsabilitati imense a celor care au decis sa aiba o astfel de meserie.

Nota: consultati constant listele actualizate privind restrictiile de drum. Situatia se schimba uneori de la zi la zi.

Drumuri bune!

1 Comments

  • Avatar
   Cezar
   sep 24, 2020

   Frumos articol , multumesc pentru informatie !

Scrieti un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se va publica pe site)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Tastati codul captcha