WhatsApp

Urmăriţi-ne pe Facebook

Produse noi

Filtrele auto - ce trebuie sa stii despre rolul acestora

Filtrele auto - ce trebuie sa stii despre rolul acestora

Filtrele auto sunt cele care asigura si ele intr-o oarecare masura eficienta si performanta masinii. Pare destul de usor sa le subestimezi, insa iti dai seama ca au si ele un rol, mai ales cand se impune timpul necesar pentru a le schimba. Trebuie spus ca acestea depind si de tipul de combustibil al masinii.

Diversitatea de filtre auto este totusi un subiect de care orice conducator auto trebuie sa fie preocupat. Chiar daca in magazinele de piese auto este usor de gasit orice tip de filtru de aer, trebuie subliniat faptul ca acestea sunt si ele pe categorii de calitate. Nu va asteptati ca ceva mai ieftin sa fie si bun. Un filtru ieftin va face ca in masina sa miroase a praf mereu - acesta este doar un exemplu a ceea ce inseamna o alegere necorespunzatoare.

Filtrul de aer

Acesta este responsabil de buna functionare a unei piese importante - motorul. Curata aerul pana cand acesta sa ajunga la admisie si motor. In lipsa sa, calitatea aerului este precara, cu risc crescut de a avea pe termen lung daune la motor. Risti ca gunoaiele si particulele de praf sa infunde catalizatorul.

Specialistii spun ca ar trebui schimbat la 10.000-15.000 de km.

Filtrul de ulei

Acest tip de filtru mentine o stare bune a motorului, ba chiar ii prelungeste viata pentru ca protejeaza de uzura prematura. Este chiar indicat ca atunci cand este realizat schimbul de ulei sa fie schimbat si acest filtru. In caz contrar riscul este de a permite ca impuritatile din ulei sau din filtru sa reintre in circuit.

In general, recomandarea este de a face acest schimb o data pe an sau chiar mai des, in functie de gradul de uzura al motorului si al uleiului.

Filtrul de polen

O data pe an sau o data la 10.000 de km va fi necesar de schimbat si filtrul de polen, poate chiar mai des daca masina in cauza circula prin zone foarte poluate. Este numit si filtru de habitaclu, iar rolul sau este de a mentine o atmosfera placuta in interiorul masinii. Acesta nu permite ca mirosurile neplacute sa patrunda in interior.

Filtrul de combustibil

Are rolul de a proteja impotriva prafului si a mizeriilor ce se acumuleaza in urma alimentarii. Acest filtru este indeosebi important pentru a mentine si injectoarele la un nivel optim de calitate, evitand ca acestea sa se blocheze din cauza gunoaielor.

Regula schimbarii este in mare parte aceeasi, dupa 10.000 de km, fie ca vorbim despre filtrul de benzina sau cel de motorina.

Pentru comenzi si asistenta va asteptam in cadrul paginii noastre A https://www.pieseautocamioane.ro/.

Scrieti un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se va publica pe site)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Tastati codul captcha