WhatsApp

Oferte speciale

Urmăriţi-ne pe Facebook

Produse noi

Siguranta soferului de camion - sisteme si sfaturi

Siguranta soferului de camion - sisteme si sfaturi

Orice sofer stie cat de importanta este siguranta sa si nu numai, atunci cand este pe traseu siguranta personala este primul interes, urmata de siguranta a ceea ce transporta. Din pacate insa timpul indelungat petrecut in spatele volanului, pe traseu implica uneori si expunerea la unele riscuri, cum ar fi furtul.

Pare ca niciodata nu sunt suficiente masuri de precautie luate, orice sofer ar trebui sa aiba in vedere metode variate de a evita sa fie tinta unui furt. Sistemele anti-furt sunt absolut necesare si nu trebuie sa lipseasca din dotarea unui camion. In gama noastra gasiti:

 •          Sistem de blocare pentru usile cabinei, din interior.
 •          Dispozitive pentru rezervorul de motorina.
 •          Sisteme pentru usile din spate si laterale.

Acestea vin la pachet si cu instructiuni in ceea ce priveste montajul. Sunt absolut necesare pentru ca sunt incuietori suplimentare. Siguranta cabinei pe timp de noapte este un subiect delicat. Daca soferul doarme aici cu atat mai mult se teme pentru siguranta sa. Ori daca opteaza pentru a se odihni in hotel, nu are nici asa siguranta ca parcarea este supravegheata si ca sunt conditii optime pentru a descuraja hotii. Distantele intre parcari si hoteluri pot fi de multe ori un factor in plus pentru care marfa este furata din camion. Acestia pot ataca si din mers, cazurile de acest gen fiind deja celebre in toata Europa.

Asigurarea

Asigurarea CMR nu poate despagubi in cazul in care se dovedeste ca soferul nu era langa camion cand a avut loc furtul. Chiar daca exista contractual si pauzele de 45 de ore dedicate odihnei, conform regulamentului, un furt ce are loc in acest interval tot nu va exonora pe sofer de responsabilitatea sa fata de marfa. Singurele situatii in caz de furt in care soferul poate pleda pentru exonorare se refera la situatii ce se dovedesc ca nu ar fi avut cum sa fie evitate sau prevenite.

Solutia? Ca soferul sa fie bine organizat cu timpul de pauza, sa caute mereu parcari supravegheate, sa aiba statie si alte mijloace, precum aplicatiile dedicate care sa ajute la a gasi locuri sigure pentru pauza.

O alta solutie este asigurarea pentru care optati. Pentru a acoperi si riscul unui furt trebuie insa sa fiti pregatiti pentru marirea primei de asigurare.

Idei si sugestii

In ceea ce priveste dotarea cabinei si nu  numai, care sa ii ajute pe soferi sa previna posibilitatea de a fi furati, exista tot felul de sisteme pe piata de profil. Iata cateva astfel de sisteme la IVECO:

 •          Sisteme cu avertizare sonora. Acestea se vor activa in cazul deschiderilor frauduloase.
 •          Sistem cu gestionare pe telefon. Poate permite blocarea motorului si nu permite pornirea.
 •          Sisteme de monitorizare prin GPS ce pot trimite si semnale SOS, cu avertizare pentru coliziuni de asemenea.
 •          Sistem de blocare pentru compartimentul de incarcare.
 •          Sisteme de supraveghere, cu senzori de proximitate.

La MAN:

 •          VideoView, ce supravegheaza video si arata in bord totul. Nu este nevoie de un ecran supliementar de bord. Camerele pot fi reglate in unghiurile dorite. Sistemul poate fi montat oricand.

La Mercedes-Benz Trucks:

 •          Sistem de inchidere centralizat, ce include optional si inchiderea automata la trapa si geamuri.
 •          Semnale acustice si luminoase ce se declanseaza la depistarea unui intrus.
 •          Sistem ce permite verificarea in orice moment a vehiculului, inclusiv in jurul acestuia.

La VOLVO:

 •          Geamuri laminate care se sparg greu.
 •          Aplicatie care verifica starea camionului in orice moment.
 •          Camere de supraveghere suplimentare pentru a depista orice tentativa de furt, cand stationeaza sau chiar si in mers.
Acestea sunt cateva exemple despre cum sa fiti pregatiti de orice scenariu. Siguranta soferului si a incarcaturii sunt interes major si masurile suplimentare sunt binevenite.

Scrieti un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se va publica pe site)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Tastati codul captcha