WhatsApp

Oferte speciale

Urmăriţi-ne pe Facebook

Produse noi

De ce sunt camioanele Volvo cu buna reputatie – functii si tehnologii in favoarea soferului

De ce sunt camioanele Volvo cu buna reputatie – functii si tehnologii in favoarea soferului

Volvo Trucks sunt camioane apreciate in toata lumea si in variantele cele mai moderne include functii si tehnologii dintre cele mai avantajoase si de ajutor pentru sofer. Spre exemplu chiar si cand nu se activeaza controlul vitezei prin croaziera se poate obtine un consum redus de combustibil de pana la 3 procente. Aceasta este statistica la motoarele diesel pentru Euro 3, 4 si 5.

O noua functie pe numele sau Volvo Torque Assist permite conducerea eficienta cand sistemul de control se mentine dezactivat pe termen lung. Producatorul spune ca astfel sunt acoperite si situatiile in care nu se poate mentine controlul de viteza prin I-Cruise. Prin urmare, noua varianta adapteaza automat cuplul si acceleratia la topografia rutiera. O astfel de functie poate fi insa utila pentru soferii cu experienta. Cei care nu sunt calificati sa conduca economic pot fi usor dezavantajati.

In orice caz, noul Volvo poate economisi, iar la sarcini grele transportate exista un rezultat semnificativ mai bun.

Functia de siguranta

Daca ne axam strict pe ceea ce tine de interesul suprem al conducatorului atunci siguranta este subiect de dezbatut. O noua functie la Volvo se numeste distance alert si ar ajutra la mentinerea unei distante corespunzatoare fata de vehiculele din trafic. Studiile arata ca accidentele produse din cauza nerespectarii distantei regulamentare sunt un procent de 20%.

O astfel de functie avertizeaza atunci cand distanta minima este depasita. In acest sens o lumina rosie in bord avertizeaza. Practic aceasta functie face parte din sistemul de asistenta la conducere, pentru a se evita accidentele in orice etapa. Daca acest gen de avertizare nu are efect atunci un semnal luminos si sonor va fi activat. Nu in cele din urma,  frana de siguranta se activeaza. Toate acestea se intampla in doar cateva secunde.

Trebuie mentionat faptul ca aceasta noua functie este destinata pentru drumurile desfasurate in afara oraselor si o conditie minima este ca viteza de deplasare sa fie de 60 km/h. Asta in cazul in care nu se foloseste sistemul adaptiv de control al vitezei de croaziera. Functionalitatea acestui sistem se datoreaza unor senzori si camera, precum si a unui radar ce calculeaza distantele si ce este in jur.

Producatorii mentioneaza ca este vorba de siguranta, dar in acelasi timp de faptul ca preventia atrage cu sine avantaje legate de costuri reduse – fata de ce presupune o eventuala reparatie. Este disponibila doar la modele de Volvo FH, FH16, FM si FMX cu an de fabricatie 2018.

Functii noi si la Mercedes Benz Across 

Un alt nume competitiv pe piata de profil este Mercedes Benz. Un atu la modele este cum functia active drive assist, adica primul sistem de asistenta pentru conducere de tip semi automata. Concret, acesta va ghida vehiculul in functie de marcajele drumului. Chiar si cand sistemul este dezactivat se va mentine condusul pe banda pe care se afla camionul.

O alta premiera este faptul ca la o productie in serie oglinzile sunt inlocuite de cele cu unghi larg, numite MirrorCam. Cu doua camere ce sunt montate la exterior imaginea complexa imbunatateste deci modul de sofare.

Sideguard Assist – detecteaza persoanele si obiectele din jur, stationare sau in miscare. Acesta ar fi menit sa sporeasca siguranta in condus, avertizand pe etape, spre a se evita o coliziune.

Active Brake Assist – poate initia frana in mod automat.

Indiferent de performanta sa orice camion are nevoie si de ceva imbunatatiri de confort in cabina, de revizii si imbunatatiri, motiv pentru care Truck Shop Miltech trebuie sa fie sub radarul oricarui sofer de camion. Va asteptam si in cadrul paginii noastre cu oferte.

Scrieti un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se va publica pe site)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Tastati codul captcha