Oferte speciale

Produse noi

Urmăriţi-ne pe Facebook

Sfaturi utile: cum sa iti pregatesti autovehiculul pentru sezonul rece

Sfaturi utile: cum sa iti pregatesti autovehiculul pentru sezonul rece
Temperaturile au inceput deja sa scada, iar soferii responsabili trebuie sa inceapa pregatirile vehiculelor. Odata ce acest proces este realizat din timp, metodic, masina va functiona in parametri optimi chiar si atunci cand temperaturile sunt cu mult sub pragul de 0 grade Celsius. In randurile urmatoare iti prezentam punctual o serie de recomandari care te vor ajuta sa intampini sezonul rece fara probleme, avand autoturismul complet pregatit.

1. Schimba la timp anvelopele

Pentru ca masina ta sa ruleze optim, indiferent de conditiile meteo, pe timp de iarna va trebui sa schimbi anvelopele cu cele specifice sezonului. Vei castiga aderenta, intrucat materialul din care sunt realizate este mai moale si se adapteaza mai bine conditiilor meteo nefavorabile. In plus, inclusiv legislatia in vigoare specifica faptul ca trebuie sa schimbi anvelopele iarna - in caz contrar esti pasibil de amenda.

2. Verifica bateria

Pe timp de iarna masina consuma mai multe resurse pentru a functiona in parametri optimi, iar acest lucru se datoreaza conditiilor meteo nu tocmai favorabile. Bateria masinii joaca in acest caz un rol deosebit de important - asigura-te ca ii verifici contactele de depuneri si uzura. De asemenea, tine cont de faptul ca in sezonul rece bateria este mult mai solicitata si trebuie sa fii tot timpul atent sa nu existe consumatori inutili - evita, spre exemplu, sa pornesti motorul avand casetofonul sau farurile pornite, pentru a nu lua in acest fel din puterea consumata pentru pornire.

3. Completeaza sau schimba antigelul

Unii uita uneori de acest aspect, intrucat si antigelul poate fi folosit de regula doi ani la rand, neschimbat. Dupa aceasta perioada este insa recomandata completarea sau schimbarea, pentru ca in timp punctul de inghet al substantei cunoaste modificari.

4. Verifica lichidul de parbriz

Daca pe timp de vara folosesti acest lichid in special pentru a mentine parbrizul curat, in sezonul rece acesta are si o contributie la dezghetarea geamurilor. Asigura-te ca inlocuiesti lichidul de parbriz cu unul de iarna, care are un punct de inghet mai jos si care, astfel, nu va ingheta in instalatie.

5. Doteaza-te cu ustensilele necesare

Exista o asa-zisa “trusa” pe care trebuie sa o aiba orice sofer responsabil pe timp de iarna. Este vorba in primul rand de racleta care te ajuta sa cureti masina de gheata si zapada, dar si de o lopata, lanturi antiderapante, spray anti-inghet sau cabluri de alimentare cu curent. Nu stii niciodata cand ai putea ramane blocat cu masina in zapada - lanturile antiderapante te pot salva intr-un astfel de moment, la fel ca si cablurile de alimentare, atunci cand bateria devine nefunctionala.

6. Evita pe cat posibil sa circuli avand combustibilul “pe rosu”

Pe timp de iarna este de preferat sa mentii nivelul combustibilului peste medie si nicidecum “la rosu”. Explicatia este simpla. Combustibilul poate contine si apa care poate sa inghete atunci cand temperaturile sunt foarte scazute.

7. Verifica functionalitatea sistemului de climatizare

Vara iti ofera racoarea necesara in zilele caniculare, iar in sezonul rece caldura necesara pentru un plus de confort in timpul sofatului. Rolul sistemului de climatizare este insa si unul practic, intrucat are o importanta deosebita atunci cand vine vorba de dezaburirea geamurilor sau dezghetarea lor, pentru a spori vizibilitatea soferului.
Daca vei avea in vedere toate aceste aspecte nu vei fi surprins de venirea iernii. Gasesti si in cadrul catalogului online pieseautocamioane.ro elementele necesare care te pot ajuta sa iti echipezi complet masina pentru sezonul rece, pentru a fi pregatit indiferent de conditiile in care vei fi nevoit sa circuli.

Scrieti un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se va publica pe site)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Tastati codul captcha