Oferte speciale

Produse noi

Urmăriţi-ne pe Facebook

Pregatiri pentru iarna - ce trebuie sa stii pentru a-ti dota corect masina

Pregatiri pentru iarna - ce trebuie sa stii pentru a-ti dota corect masina

Sezonul rece se apropie cu pasi repezi, chiar daca temperaturile din aceasta perioada par a fi mai mult de vara tarzie. Soferii responsabili stiu foarte bine ca trebuie sa se pregateasca din timp pentru a nu fi luati prin surprindere - iata si cateva sfaturi pentru cei care au obiceiul de a omite unele lucruri atunci cand isi pregatesc masina pentru iarna:

1. Alege anvelopele potrivite

Probabil nici nu mai e necesar un asemenea sfat, intrucat orice conducator auto stie cat de importanta este utilizarea anvelopelor de iarna in sezonul rece din punct de vedere al sigurantei, dincolo de aspectul legal. Se impune astfel o verificare a anvelopelor de iarna, pentru a vedea daca nu sunt prea uzate, sau achizitia unora noi, daca acest lucru a fost omis pana acum.

2. Verifica presiunea din pneuri

Temperaturile scazute pot sa duca la scaderea presiunii aerului din cauciucuri, prin urmare la schimbarea anvelopelor de iarna se impune o verificare atenta a presiunii. Pentru ca aceasta sa nu scada dramatic, afectand in acest fel aderenta pneurilor, trebuie sa fie verificata periodic inclusiv pe parcursul sezonului rece.

3. Atentie la baterie!

Pe timp de iarna bateria este cu mult mai solicitata - atat la pornire, cat si in timpul mersului. Puterea bateriei poate astfel sa scada dramatic, prin urmare este necesar un plus de atentie in acest sens. Ce masuri pot lua soferii pentru a nu se trezi cu surprize? Iata cateva recomandari:

- daca bateria este mai veche de 3 ani, trebuie verificata la un service; diagnoza efectuata acolo va indica daca bateria mai poate sa reziste inca un sezon rece sau daca ar trebui inlocuita;

- contactele trebuie verificate si curatate, in cazul in care au acumulat depuneri sau rugina;

- la oprire soferul trebuie sa se asigure ca a inchis casetofonul, luminile din interior, luminile farurilor sau orice alti consumatori de curent; in caz contrar, daca masina sta peste noapte in conditii de ger cu unul sau mai multi consumatori porniti, exista riscul ca bateria sa se epuizeze pana dimineata.

4. Incuietori si stergatoare

Orice sofer stie cat e de frustrant sa nu poata deschide masina dimineata, dupa o noapte geroasa, din cauza ca incuietorile au inghetat. Prin urmare, spray-ul de contacte nu trebuie sa lipseasca din dotarile unui sofer responsabil.

In ceea ce priveste stergatoarele, este recomandat ca acestea sa fie ridicate atunci cand masina este parcata. In caz contrar pot sa inghete si procesul de dezghetare - dupa cum stim cu totii - este destul de lent.

5. Pregatiri finale: trusa de urgenta

Pentru a avea o solutie indiferent de situatie, orice sofer responsabil trebuie sa fie pregatit corespunzator. Trusa de urgenta despre care mentionam trebuie sa fie una in formula cat mai completa. Iata ce ar trebui sa contina aceasta:

- racleta

- spray antiinghet

- lanturi antiderapante

- lopata pentru zapada

- solutie pentru dezghetat parbrizul

- cabluri de tractare

- cabluri pentru alimentarea bateriei

Utilitatea unei asemenea truse este de necontestat. Orice sofer care s-a aflat la un moment dat in incurcatura stie cat de mult conteaza ca masina sa fie bine echipata. Prin urmare, achizitiile pot sa inceapa chiar de pe acum.

Veti gasi in ofertele noastre, pe www.pieseautocamioane.ro, toate elementele care sunt necesare in trusa de urgenta, dar si numeroase alte accesorii si piese. Consultantii nostri va pot ajuta in procesul de selectie, in cazul in care nu stiti sigur care produse sunt mai potrivite pentru dumneavoastra.

Scrieti un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se va publica pe site)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Tastati codul captcha