Oferte speciale

Produse noi

Urmăriţi-ne pe Facebook

Tehnologia led - avantaje pentru lampile auto

Tehnologia led - avantaje pentru lampile auto

Cu totii cunoastem - sau cel putin asa ar trebui - avantajele pe care le ofera tehnologia LED. Atunci cand vine vorba insa de industria auto, acest fapt este cu atat mai remarcat cu cat aceasta tehnologie ofera cresteri substantiale la nivel calitativ al lampilor auto. In randurile urmatoare va prezentam cateva avantaje de necontestat ale lampilor LED fata de lampile cu bec (surse de iluminat incandescente).

Lampile cu led sunt mai economice

Comparativ cu lampile cu bec, categoria de lampi auto cu LED prezinta avantajul economiei de energie. In primul caz, un procent aproximativ de 90% din energia consumata este utilizata pentru a incalzi firul incandescent (filamentul becului), motiv pentru care la lampile ce utilizeaza tehnologia LED se inregistreaza economii considerabile din punct de vedere energetic.

Nu se incalzesc

Tehnologia LED utilizata pentru lampi auto, fie ca e vorba despre cele de semnalizare sau cele de gabarit, le ofera acestora avantajul de a nu se incalzi si de a nu emite caldura. In acest fel, este minimizat riscul supraincalzirii si deteriorarii carcasei lampii - un lucru care se intampla frecvent in momentul in care se folosesc lampi cu bec cu filament.

Iluminare constanta si directionata

Daca in cazul tehnologiei traditionale cu surse cu incandescenta lumina oferita de acestea poate fi palpaitoare, in cazul lampilor auto cu LED lumina emisa este constanta si continua ca intensitate. In plus, exista posibilitatea orientarii exacte a luminii catre zona de interes: in acest fel lampile de semnalizare si cele de gabarit bazate pe tehnologia led ofera o iluminare mai puternica si mai constanta comparativ cu cele clasice, cu bec.

Rezistenta sporita la socuri si vibratii

In special in cazul lampilor auto, aceasta rezistenta la vibratii si socuri este deosebit de importanta. Cu ajutorul tehnologiei LED s-a reusit insa eliminarea riscurilor asociate cu posibila deteriorare a balonului de sticla sau a filamentului becului, folosite in exact aceleasi conditii. Inevitabil, vehiculele echipate cu lampi LED vor face fata mai bine denivelarilor, socurilor si vibratiilor, fara ca acestea sa se deterioreze foarte rapid.

Stabilitate din punct de vedere cromatic

Lampile care folosesc surse de iluminat cu incandescenta necesita filtre de o anumita culoare, in timp ce lampile auto cu led pot fi direct colorate. Lumina oferita astfel devine si mai puternica, datorita faptului ca nu mai sunt necesare filtrele de culoare aplicate peste lampa.

Timp rapid de raspuns si aprindere instantanee

Atunci cand vine vorba de timpul de raspuns, acesta este foarte important in cazul lampilor de semnalizare. Din acest motiv, lampile cu LED sunt mult mai eficiente la emiterea de semnale luminoase, avand un timp de reactie mult mai redus fata de cele cu bec.

Durata de viata extinsa

Rezistenta la socuri si vibratii mentionata anterior este completata de inca un avantaj: lampile auto cu tehnologie LED au o durata de viata considerabil mai mare fata de cele cu becuri incandescente.

Investitii amortizate in timp si protectia mediului

Chiar daca in prima faza lampile auto cu led par sa scoata din buzunarele soferilor un buget mai consistent, investitia se dovedeste foarte avantajoasa, avand in vedere si detaliile mentionate anterior. In timp, suma se amortizeaza, iar plusul vine si de pe partea protectiei mediului. Lampile auto cu led nu au un impact negativ major asupra mediului inconjurator, ceea ce nu se poate spune despre lampile cu surse de iluminat incandescente.

Avand in vedere toate aceste atuuri, nu mai incape indoiala ca achizitia de lampi auto cu LED este o optiune de avut in vedere pentru orice conducator auto. Cei interesati pot gasi pe site-ul nostru asemenea produse, intr-o gama variata si la preturi rentabile.

Scrieti un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se va publica pe site)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Tastati codul captcha