Oferte speciale

Produse noi

Urmăriţi-ne pe Facebook

Rolul si importanta filtrelor auto

Rolul si importanta filtrelor auto

Functionarea optima a unei masini depinde intr-o foarte mare masura de calitatea pieselor, dar si de reparatiile efectuate de mecanici, de stilul de condus al proprietarului si numerosi alti factori. Daca iti doresti, in calitate de conducator auto, sa eviti vizitele repetate la service-uri, va trebui sa folosesti de fiecare data piese si consumabile de calitate.

In acest fel, te vei asigura ca masina ta este fiabila, rezistenta, are performante tehnice optime si ca siguranta nu reprezinta nicicum o problema, cu fiecare deplasare. Chiar daca in prima faza nu ai acorda o prea mare importanta, filtrele auto sunt indispensabile pentru functionarea in parametri optimi a masinii tale. In continuare iti vom prezenta principalele tipuri de filtre, importanta dar si rolul pe care il indeplinesc acestea.

Filtrul de carburant

Este indispensabil pentru orice vehicul motorizat, pentru a-i asigura o functionare optima motorului. Filtrul de carburant este amplasat in cadrul sistemului de alimentare al unui autoturism si poate fi localizat de obicei sub capota, sau in imediata apropiere a rezervorului de combustibil, in functie de marca si modelul autovehiculului.

Acest filtru indeplineste un rol deosebit de important, si anume cel de a bloca impuritatile, particulele de praf si alte mizerii din carburant sa ajunga in motor. In cazul in care nu ati constientizat inca acest lucru, pistoanele din cadrul motorului se misca cu o forta imensa pentru a realiza compresia amestecului de aer si combustibil necesar pentru o ardere eficienta. In cazul in care in motor ar ajunge particule de praf, mizerii sau alte impuritati, daunele pot fi chiar grave, drept pentru care importanta filtrului de carburant nu poate fi contestata. Inlocuirea acestuia trebuie realizata periodic, in conformitate cu specificatiile producatorului.

Filtrul de ulei

Stim cu totii ca la un schimb de ulei nu se inlocuieste doar uleiul din motor, ci si filtrul de ulei. In majoritatea cazurilor, in momentul schimbului se inlocuiesc si filtrele de aer, despre care vom vorbi in sectiunea urmatoare.

Rolul filtrului de ulei este de a pastra uleiul de motor perfect curat. Sistemul de lubrifiere al motoarelor cu combustie interna sunt sisteme inchise, iar uleiul de motor este acea substanta care lubrifiaza si previne supraincalzirea pieselor active. Odata cu uleiul, in instalatie sunt transportate numeroase impuritati, sub forma particulelor in suspensie. Aceste impuritati sunt captate de filtrele de ulei, care au drept componenta principala un element textil, care stopeaza si stocheaza impuritatile din acest fluid. Pentru o functionare optima si pentru a prelungi durata de viata a motorului oricarui autovehicul se impune verificarea si inlocuirea periodica a filtrului de ulei, conform cu specificatiile producatorului.

Filtrul de aer

Acesta reprezinta o componenta esentiala pentru orice masina, in fapt este acel element cu ajutorul caruia motorul “respira”. Dupa cum aratam si anterior, in cadrul motorului pistoanele realizeaza acea compresie a amestecului de aer si carburant, pentru a intretine arderea. Daca filtrul de carburant inlatura impuritatile prezente in combustibil, rolul filtrului de aer este de a purifica aerul inainte ca acesta sa ajunga in galeria de admisie si mai apoi in motor. De regula, schimbarea acestui filtru este recomandata la aproximativ 10.000 de km, dupa trecerea fiecarui an sau odata cu fiecare schimb de ulei efectuat.

Filtru de aer camion

Filtrul de polen

Daca ajungi sa constati la un moment dat faptul ca in masina intra foarte des mirosuri neplacute sau praf, cel mai probabil trebuie sa inlocuiesti filtrul de polen. Rolul acestuia este de a purifica aerul care ajunge din exterior in habitaclu, retinand praful, polenul bacteriile si chiar micile insecte ce pot trece de altfel usor prin sistemul de ventilatie si climatizare al masinii.

Filtrul de polen (mai este denumit si filtru de habitaclu) ajuta la imbunatatirea calitatii aerului, protejand astfel sanatatea ta si a pasagerilor. De regula, si acest filtru trebuie inlocuit odata cu fiecare schimb de ulei, la fiecare 10.000/15.000 de km parcursi, ori conform cu specificatiile producatorului.

Acum ca stii care sunt si ce rol au aceste filtre auto, nu ignora importanta lor si asigura-te ca le schimbi de fiecare data la timp. Viziteaza si catalogul nostru de produse, in care vei gasi filtre auto de calitate, disponibile pentru modele diverse de autovehicule.

 

Scrieti un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se va publica pe site)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Tastati codul captcha