Oferte speciale

Produse noi

 • Huse scaun VOLVO FH4
  Huse scaun VOLVO FH4

  Set huse scaune VOLVO FH4, an fabricatie 2013, culoare albastru inchis,...

  260,00 lei
 • Set pres DAF XF euro 6
  Set pres DAF XF euro 6

  Set pres pentru DAF XF euro 6, culoare negru/rosu, setul este compus din...

  280,00 lei
 • Girofar cu led
  Girofar cu led

  Girofar cu 8 leduri, functioneaza la 12-24V 9W, are o inaltime de 16 cm,...

  350,00 lei

Urmăriţi-ne pe Facebook

Ce nu stiai despre antigel

Ce nu stiai despre antigel

E unul dintre consumabilele cele mai utilizate, insa multi ii ignora importanta. Este vorba despre antigel, acel consumabil care ramane in vasul de expansiune chiar si ani intregi, insa putini sunt cei care constientizeaza importanta acestui lichid pentru buna functionare a unei masini.

Ce este antigelul?

Acest lichid este utilizat pentru racirea motorului, oferind in acelasi timp si protectie impotriva inghetului. Proprietatile antigelului garanteaza preluarea si predarea caldurii in cel mai eficient mod cu putinta, astfel ca orice proprietar de autovehicul trebuie sa tina cont de importanta acestuia atat in sezonul rece, cat si in cel cald.

Antigelul ofera in egala masura protectie impotriva inghetului, dar si a supraincalzirii si coroziunii motorului. In majoritatea cazurilor, antigelul disponibil in comert se regaseste sub forma concentrata si poate fi diluat cu apa distilata inainte de introducerea sa in sistemul de racire. Specificatiile cu privire la diluare pot fi gasite chiar pe ambalaj, acestea fiind oferite de catre producatorul consumabilului.

Alaturi de eficientizarea transferului termic, antigelul mai are si rol in prevenirea depunerilor, pentru ca motorul sa nu aiba de suferit de pe urma formatiunilor de calcar sau de o alta natura.

Cum folosim antigelul?

Fiecare posesor de autoturism trebuie sa tina cont de compatibilitatea antigelului cu materialele din care este fabricat motorul. La fel ca si uleiul, acesta trebuie sa indeplineasca anumite exigente impuse de producator, intrucat, daca se foloseste antigelul nepotrivit, pot aparea daune iremediabile la motor, la circuitul de racire sau la pompe.

Exista unii soferi care, din neatentie sau simpla ignoranta, uita pur si simplu de necesitatea acestui consumabil. In majoritatea cazurilor, antigelul incepe sa isi piarda din proprietati dupa doi ani de utilizare. Efectul de imbatranire al antigelului poate aduce consecinte nefaste asupra functionarii autovehiculului, motiv pentru care orice sofer responsabil trebuie sa aiba in vedere verificarea si completarea periodica a acestuia.

Utilizarea corecta a antigelului are, prin urmare, o importanta deosebita pentru durata de viata a autovehiculului. In continuare va oferim cateva sfaturi utile cu privire la antigel, pentru ca masina sa nu aiba de suferit si sa va poata deservi o perioada cat mai indelungata.

 •          Punctul de inghet al unui antigel NU se verifica imediat dupa ce acesta a fost completat in vasul de expansiune. Rezultatul poate fi viciat si astfel motorul ori intreg circuitul de racire pot avea de suferit.
 •          Nu verificati niciodata nivelul lichidului de racire cu motorul pornit! Exista pericolul arsurilor grave, de nedorit pentru orice sofer.
 •          Daca nivelul antigelului din vasul de expansiune scade tot mai vizibil, va trebui sa verificati intregul circuit, fie la un service specializat, fie pe cont propriu, daca detineti cunostintele necesare. Eventualele etansari imperfecte sau fisurile la nivelul conductelor si furtunelor au de asemenea efecte nefavorabile asupra functionarii optime a motorului.
 •          Nu folositi alte lichide in locul antigelului! Unii soferi sunt tentati sa completeze cu apa (chiar de la robinet), insa aceasta decizie este total gresita. In urma unei astfel de actiuni pot sa apara scurgeri si etanseitati imperfecte, racirea motorului devine mai greoaie si chiar si lubrifierea acestuia poate avea de suferit.

Nu in ultimul rand, tipul de antigel nu trebuie schimbat. Ne referim aici la diversele culori in care vine disponibil acest consumabil, culori care nu trebuie amestecate de la o completare la alta.

Tineti cont de toate informatiile de mai sus si alegeti antigelul potrivit pentru masina dumneavoastra. Puteti gasi solutia perfecta chiar in oferta din cadrul site-ului nostru.

Scrieti un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se va publica pe site)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Tastati codul captcha