Oferte speciale

Produse noi

 • Dispersor lampa spate
  Dispersor lampa spate

  Dispersor lampa index rotunda spate cu semnalizare, are diametru de 14 cm.

  15,00 lei
 • Girofar galben cu led
  Girofar galben cu led

  Girofar de culoare galbena cu  doua blituri, functioneaza la 12-24V, are...

  370,00 lei
 • Lampa pozitie cu led
  Lampa pozitie cu led

  Lampa pozitie cu led, culoarea rosie, functioneaza la 12-30V, lungime...

  35,00 lei

Urmăriţi-ne pe Facebook

Ce trebuie sa stii despre lanturile antiderapante

Ce trebuie sa stii despre lanturile antiderapante

Intrucat sezonul rece si-a intrat pe deplin in drepturi si meteorologii avertizeaza populatia cu privire la ninsori si conditii atmosferice vitrege, trebuie sa avem in vedere orice aspect pentru a ne putea proteja. Inclusiv atunci cand vine vorba de echiparea cu lanturi antiderapante a masinii va fi nevoie de atentie, intrucat acestea pot face uneori diferența dintre un accident si o deplasare in deplina siguranta.

In continuare va vom prezenta cateva informatii utile ce va vor ajuta sa alegeti cele mai potrivite lanturi antiderapante pentru autoturismul dumneavoastra.

Atat in Romania, cat si in alte state, accesul pe anumite sectoare de drum poate fi total interzis daca masina nu este echipata cu lanturi de zapada. Pentru a evita astfel de situatii, iata ce trebuie sa stiti despre aceste lanturi antiderapante.

Montarea lor se face pe puntea de tractiune – de regula puntea fata. Exista, desigur, si autoturisme cu tractiune pe spate, pentru care sunt disponibile lanturi antiderapante specifice. Daca autovehiculul este prevazut cu tractiune integrala, montarea lanturilor de zapada trebuie facuta in conformitate cu specificatiile producatorului – aceasta poate implica instalarea lor doar pe rotile din fata, pe cele din spate sau pe toate.

Din punct de vedere al utilitatii, lanturile antiderapante ajuta la imbunatatirea considerabila a tractiunii si aderentei la drum, in special in conditii de ninsoare abundenta. Pe un carosabil cu un strat gros de zapada si gheata este foarte dificil de circulat, chiar si pentru autovehiculele cu tractiune integrala ce au anvelope de iarna.

Cum se aleg lanturile antiderapante? Raspunsul la aceasta intrebare tine cont de mai multi parametri specifici. In primul rand este vorba despre dimensiunile rotilor, mai exact despre diametru, inaltime si latime a anvelopelor. In mod standard, lanturile antiderapante sunt realizate pentru a oferi o compatibilitate sporita pentru multiple tipuri de anvelope, existand de asemenea si alternative distincte destinate autoturismelor sau autoutilitarelor si vehiculelor de tip SUV.

In timpul deplasarilor cu lanturi antiderapante, mai este importanta de asemenea verificarea si reglarea periodica a acestora. Dupa cativa kilometri parcursi, nivelul de tensionare al lanturilor va trebui ajustat, in cazul in care modelul achizitionat nu dispune de un sistem de auto-tensionare.

Montarea lanturilor antiderapante nu fereste insa conducatorii auto de toate pericolele ce pot aparea pe un carosabil acoperit cu gheata si zapada. Din acest motiv, recomandarea generala este ca in astfel de conditii deplasarile sa se faca cu o viteza de maximum 50 km/h, iar la iesirea de pe drumul inzapezit, lanturile trebuie demontate, pentru a nu afecta inutil anvelopele si jantele.

Probabil cel mai important sfat legat de lanturile de zapada pentru fiecare conducator auto ar fi urmatorul: trebuie sa invete sa le monteze singur. Nu se poate sti niciodata ce rezerva drumul ce urmeaza, mai ales in conditii de iarna. De asemenea, service-urile si vulcanizarile nu se gasesc chiar la tot pasul, motiv pentru care oricine trebuie sa fie pregatit pentru asemenea cazuri de urgenta.

Acum ca v-ati familiarizat cu ceea ce trebuie sa stiti despre lanturile antiderapante, nu mai ramane decat sa le achizitionati. In cadrul site-ului nostru veti gasi o gama variata de lanturi de zapada, potrivite pentru orice tip de autovehicul, pentru deplasari in deplina siguranta.

Scrieti un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se va publica pe site)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Tastati codul captcha