Oferte speciale

Produse noi

 • Lampa pozitie galbena
  Lampa pozitie galbena

  Lampa pozitie galbena, functioneaza cu led la 12V sau 24V, se conecteaza...

  45,00 lei
 • Lampa pozitie galbena
  Lampa pozitie galbena

  Lampa pozitie galbena cu indicator directie, functioneaza cu led la 12V...

  65,00 lei
 • Lampa gabarit cu led
  Lampa gabarit cu led

  Lampa gabarit cu led, functioneaza la 12-24V, functii: pozitie, mers...

  85,00 lei

Urmăriţi-ne pe Facebook

Tot ce trebuie sa stii despre cricul hidraulic

Tot ce trebuie sa stii despre cricul hidraulic

Siguranta unei masini si rezolvarea cat mai rapida a eventualelor probleme ce pot fi intampinate tine in primul rand de atentia cu care este echipata aceasta. Una dintre cele mai des intalnite probleme de catre soferi este cea in care un cauciuc face pana. In aceasta situatie, echiparea cu o roata de rezerva si un cric va oferi o solutie de rezolvare in doar cateva minute. Mai multe despre ceea ce inseamna cricul, cum functioneaza si de ce este atat de util vom prezenta in ideile ce urmeaza.

Ce este un cric?

In situatia in care faci pana de cauciuc roata va trebui sa fie schimbata. Ei bine, rezolvarea acestei probleme este una simpla, ridicarea masinii si inlocuirea rotii. Pentru a putea acest lucru, insa, e nevoie de un aparat capabil de a o ridica si care sa fie usor de folosit de catre orice persoana.

Cricul reprezinta practic un aparat ce poate fi purtat cu usurinta intr-o masina si care, fiind actionat manual sau mecanic, are capacitatea de a ridica o greutate semnificativa la o anumita inaltime. In cazul cricului hidraulic, acesta se bazeaza pe ajutorul lichidelor (ulei).

Cric 12 tone

Din ce este compus acesta?

Pentru a fi eficient si pentru a oferi un randament ridicat, cricul are in componenta sa diverse parti, fiecare cu un anumit scop si utilitate. Acestea sunt reprezentate de un levier, valve, un rezervor de ulei, un piston plonjor si un cilindru.

Fiecare dintre acestea are rolul sau pentru a ajunge la rezultatul mult dorit, de exemplu atunci cand acest cric este pozitionat sub masina, iar levierul este actionat manual, acesta la randul sau transmite forta prin lichidul respectiv, ceea ce va duce spre miscarea pistonului plonjor si a cilindrului. Cu toate ca aceste miscari din urma sunt mici, sunt suficiente pentru a face posibila ridicarea unei greutati mari.

Care este modul de functionare al cricului hidraulic?

Pentru a intelege cat mai bine modul de functionare al acestui cric hidraulic va trebuie prezentata fiecare actiune in parte, astfel incat:

 • actionarea in sus a levierului va duce la ridicarea pistonului plonjor;
 • atunci cand pistonul este ridicat e scoasa o cantitate mica de ulei;
 • atunci cand coboram levierul acesta va cobora si pistonul;
 • cel din urma va impinge uleiul, iar acesta se va misca fiindca lichidul nu poate fi comprimat;

Acesta este, asadar, principiul de functionare pe scurt al unui cric hidraulic.

Ce preturi au acestea?

Costurile pe care le ai cu un cric nu sunt semnificative, mai ales daca se pune in balanta cu beneficiile pe care le poate aduce. Totusi, ceea ce face diferenta intre preturile diverse este in primul rand capacitatea lor de a ridica o anumita greutate. De exemplu, cu cat un cric poate ridica o greutate mai mare, cu atat acesta va avea si un pret mai mare.

Cric 32 de tone

Vezi aici pretul pentru cricul din imagine https://www.pieseautocamioane.ro/cricuri/2722-cric-32-tone.html

De asemenea, pe langa capacitatea de care da dovada, este importanta si fiabilitatea acestuia. Cu siguranta iti doresti sa fii in siguranta atunci cand ridici o greutate mare. Pe scurt, bazate in functie de aceste caracteristici, preturile unui cric pot fi cuprinse de la cateva zeci de lei si pana la cateva sute.

Vezi aici toate preturile pentru toate modelele de cricuri: Pret cric

Cat sunt de utile?

Beneficiile pe care le ofera un astfel de aparat sunt diverse, nu doar in cazul nefericit de a avea o pana de cauciuc. Acestea se pot folosi periodic atunci cand se face tranzitia intre sezoane, iar cauciucurile trebuie sa fie schimbate. In acest caz se evita o deplasare la vulcanizare, ceea ce inseamna timp castigat si eficienta.

Pe langa acest aspect se mai pot inspecta si remedia diferite probleme ce necesita ridicarea masinii. Ca o idee de final, cricul hidraulic ar trebui sa faca parte din echipamentul fiecarui sofer responsabil.

Scrieti un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se va publica pe site)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comentariu:
Tastati codul captcha